EFFE  WAT VACATURES

Ervaren NDO medewerker met specialisaties

Functieomschrijving

’t werkt B.V. is opgericht in 2008 en sinds 2016 de grootse flexibele leverancier van trainees NDO en gecertificeerde NDOers in Nederland. Gezien de vele aanvragen en lopende projecten is ’t werkt weer op zoek naar nieuwe collega’s in de functie van ervaren NDO inspecteurs / operators.


Met een vast contract werken bij diverse bedrijven in binnen- en buitenland? ’t werkt maakt het mogelijk. Als NDOer bij ’t werkt is er geen dag hetzelfde. ’t werkt detacheert haar medewerkers bij grote inspectie firma’s in binnen- en buitenland. Hierdoor ben je deze week werkzaam op een grote onderhoudsstop op Moerdijk en volgende week ga je inspecties uitvoeren in Elsloo of misschien wel in Antwerpen. Alles wordt geregeld. Jij zorgt voor goede inspecties, metingen en rapportages, ’t werkt zorgt voor jou zoals een goed werkgever dat doet.


’t Werkt is geen uitzendbureau maar lid van de Koninklijke MetaalUnie waarbij de cao metaalbewerkingsbedrijven van toepassing is. Dit biedt haar medewerkers uitstekende primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden en een pensioenregeling bij PMT.


Wat is NDO nou eigenlijk?

Door middel van Niet DestructiefOnderzoek wordt een indruk verkregen van de kwaliteit van een constructie of werkstuk. Dit zijn o.a. lasnaden, pijpleidingen, schepen, containers, vaten etc. Bij dit onderzoek wordt niets beschadigd (daarom niet-destructief).
Het doel van het onderzoek is het vaststellen van de ligging, de afmetingen en de aard van fouten in het object. Deze fouten zijn bijvoorbeeld scheurtjes, corrosie of gasbelletjes.


NDO wordt uitgevoerd met behulp van verschillende technieken. De meest toegepaste technieken zijn:

 

Radiografisch onderzoek

Radiografisch onderzoek is een NDO-methode waarbij ioniserende straling wordt gebruikt. Het materiaal wordt doorstraald met röntgen- of gammastraling. De straling wordt geprojecteerd op een film, waardoor een inwendig visueel beeld ontstaat van het doorstraalde materiaal. Met radiografisch onderzoek vinden we zowel inwendige als oppervlakte indicaties. Radiografisch onderzoek wordt vaak ingezet om lasnaden te controleren.


Ultrasoon onderzoek

Bij ultrasoon onderzoek wordt er gebruik gemaakt van geluidsgolven met een hoge frequentie. Er worden trillingen via een zender door het materiaal gezonden. De zender wordt recht op het materiaal gezet, welke gelijktijdig fungeert als ontvanger. Mocht er een indicatie tussen zender en ontvanger zitten, wordt dit middels frequentiegolven aangeduid op het scherm. Ultrasoon onderzoek kan worden ingezet om wanddiktes te bepalen, scheurtjes die ontstaan door metaalvermoeidheid te detecteren of fouten te detecteren in gegoten materiaal.

 

Magnetisch onderzoek

Magnetisch onderzoek wordt toegepast op het oppervlakte van materiaal om indicaties te detecteren. Magnetisch onderzoek is alleen toepasbaar op ferromagnetisch materiaal. Met behulp van jukmagneten wordt een magneetveld gecreëerd in het materiaal. Mocht het magneetveld verstoord worden, dan kunnen indicaties worden gevonden. Magnetisch onderzoek wordt ingezet om verstoringen en scheurtjes aan de oppervlakte van ferromagnetisch materiaal (ijzer en staal) te detecteren.

 

Penetrant onderzoek

Penetrant onderzoek wordt net als magnetisch onderzoek toegepast op het oppervlakte van materiaal om indicaties te detecteren. Bij penetrant onderzoek worden vloeistoffen op het materiaal aangebracht die in eventuele scheurtjes of schade aan het materiaal lopen. Overtollig vloeistof wordt verwijderd en een nieuwe vloeistof (ontwikkelaar) wordt aangebracht. De ontwikkelaar duwt de penetrante vloeistof omhoog, waardoor scheurtjes of beschadiging zichtbaar worden. Penetrant onderzoek kan op alle poreuze materialen worden toegepast.

 

Time of Flight Diffraction (ToFD)

ToFD is een ultrasone techniek die wordt ingezet voor de detectie van indicaties, onvolkomenheden, gebrek in materieel of fouten in lasnaden. TOFD wordt momenteel veel ingezet om lasnaden op locatie te controleren. ToFD heeft als voordeel dat het resultaat direct bekend is, en er geen ioniserende straling vrijkomt.

 

Phased Array

Phased Array is een NDO-methode op basis van ultrasoon geluid. Bij Phased Array wordt er gebruik gemaakt van meerdere ultrasone tasters, die allen kunnen functioneren als zender en ontvanger. Al deze individuele tasters kunnen elektrisch worden bediend. Door de complexe bijgeleverde software en ontwikkelde elektronica worden indicaties beter en nauwkeuriger gedetecteerd. De gemeten data wordt direct geprojecteerd op een scherm waardoor resultaat direct bekend is. Phased Array wordt ingezet voor het zoeken naar corrosie locaties, hechtingscontroles, gegoten materiaalinspectie en controle van lasnaden.

Functie eisen

Om in aanmerking te komen voor een vaste baan bij ’t werkt, stellen zij wel wat eisen. ’t werkt wil de kwaliteit van haar dienstverlening natuurlijk wel waarborgen en haar vaste opdrachtgevers niet benadelen. Hieronder tref je een aantal voorwaarden waaraan de ideale kandidaten voldoen:


- Je hebt minimaal 2 certificeringen uit bovenstaande NDO technieken;

- Je bent in het bezit van rijbewijs B;

- Je bent niet werkzaam bij opdrachtgevers van ’t werkt. (neem hiervoor contact op);

- Je bent bereid te werken op wisselende tijden en locaties;

- Het volgen van aanvullende cursussen en opleidingen vind je geen probleem.

 

Ben je werkzaam voor een werkgever welke geen opdrachtgever is van ’t werkt en heb je een non-concurrentiebeding? Neem dan alsnog contact op. ’t Werkt denkt in mogelijkheden en kansen, niet in bedreigingen en gevaren. Er zijn opties genoeg om een wettelijk toegestane overstap te maken.

Reageren

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met EFFE Uitzendbureau, telefoonnummer 076-2015266. Solliciteren kun je door te klikken op "direct solliciteren" of stuur een email met motivatie en CV naar werken@effe.nl.
VRAGEN?
BEL: 076-2015266

DIRECT SOLLICITEREN